Arrangementen, speciale workshops
en workshops op locatie

Een teamuitstapje, personeelsuitje, weg met de baas, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? En op zoek naar een keramiekworkshop in Utrecht? Bij Atelier Nelly van der Knaap kan het!

NIEUW: Romeins arrangement - Beleef de Romeinen!

Een dagje Archeon met een workshop pottenbakken op locatie.
Met de komst van de Romeinen in Nederland - ruim 2000 jaar geleden - ontstaat het ambacht van pottenbakken.
Na ontvangst met koffie en thee met daarbij een heerlijk stukje Romeinse appeltaart volgt een rondleiding door het park. U brengt o.a. een bezoek aan het Romeinse badhuis, de arena en de tempel van de inheemse godin Nehalennia. Vervolgens gaat u genieten van de lunch in een Romeinse herberg.
Dan gaat u zelf aan de slag; tijdens een demonstratie op de pottenbakkersdraaischijf maakt u kennis met vorm en functie van het Romeinse aardewerk.
Van tevoren handgedraaide potten gaat u decoreren, waarbij u zich laat inspireren door de Romeinse gezichtspot. Men geloofde dat potten met zo'n bijzonder gezicht een "kwaadafwerende" functie hadden: het eten in zulke potten kon daardoor niet bederven.

Vanaf 15 deelnemers
In het seizoen van april tot november
Prijs: € 80,- p.p.

romeinsekop

NIEUW: De gilden van Utrecht

Wandelen - lunch - creatieve workshop
Hoe ontwikkelden de ambachtsgilden zich in middeleeuws Utrecht? Wat was hun functie in de stad, hoe kregen zij invloed op het stadsbestuur en waren ook vrouwen binnen het gilde vertegenwoordigd? Allemaal vragen waarop u tijdens deze, speciaal voor Atelier aan de Werf ontwikkelde wandeling, een antwoord kunt krijgen. De wandeling duurt anderhalf uur, voert langs bijzondere plekken en wordt begeleid door een ervaren gids. Hierna volgt een uitgebreide lunch; tot slot gaat u in de middeleeuwse werfkelder van Atelier aan de Werf creatief aan de slag. U zult versteld staan van uw verborgen creatief talent!

Datum en tijd: in overleg
Duur: 6 uur
Prijs: € 65,- p.p.
Aantal personen: minimaal 4

Uiteraard kunnen we voor u aansluitend aan het creatieve programma een diner arrangeren.


NIEUW: High Tea arrangement

Gezellig met vrienden en vriendinnen creatief zijn en daarna theeleuten?
Een keramiekworkshop naar keuze in ons atelier gevolgd door een High Tea. De high tea vind plaats vlak bij ons atelier in een leuke ambiance. Er staat een tafel gevuld met de meest smakelijke lekkernijen voor jullie klaar, scones, sandwiches, taartjes. Je kunt het zo zoet of hartig niet bedenken of het staat op tafel. Laten we de thee niet vergeten, in veel verschillende soorten! Dat belooft een gezellige middag te worden!

Datum en tijd: in overleg
Duur: 4,5 uur
Prijs: € 65,- p.p.
Aantal personen: minimaal 4


Creatieve workshop en diner

Na een workshop lekker eten in de buurt?
Wij hebben uitstekende kontakten met diverse restaurants op loopafstand van het atelier. Natuurlijk zijn er ook diverse andere mogelijkheden.

Datum en tijd: in overleg
Prijs: vanaf € 70,- p.p.
Tijdsduur: 4 uur.Speciaal voor Twee

Een keramiekworkshop voor twee personen
Heeft u iets speciaals te vieren met uw partner, vriend, vriendin? Dan kan dat; in mijn atelier gaat u na een korte demonstratie zelf aan de slag. Diverse pottenbak- en/of decoratietechnieken komen aanbod. Uiteindelijk werken we met u naar een mooi eindresultaat toe. Aansluitend gaat u lekker eten & drinken bij Guusjes, een restaurant vrijwel naast het atelier.

Datum en tijd: in overleg
Prijs: vanaf € 125,- voor 2 personen incl. cadeau, materiaalkosten, 2 werkstukken en een hapje & drankje.Workshops op locatie

Een feestelijke gebeurtenis in familiekring, de opening van een nieuw kantoor? Of wilt u een jubileum of lustrum op een bijzondere wijze vieren? Samen bespreken we van te voren het materiaalgebruik, kleurkeuze en eventuele thema's, die aan de orde komen. Verschillende workshops zijn mogelijk: groepsportret in klei, een tegeltableau. Vanzelfsprekend staan we ook open voor nieuwe ideeën van uw kant. Prijs in overleg.