Keramiekworkshops:

Een teamuitstapje, personeelsuitje, weg met de baas, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest? En op zoek naar een creatieve workshop in Utrecht? Bij Keramiekatelier Nelly van der Knaap kan het!

Romeinse gezichtspot | totempaal | pottenbakken | groepsportret | servies | tegeltableau | spiegelrand

Minimaal 4 deelnemers, maximaal 20.
Workshops op locatie of een workshop als onderdeel van een arrangement kunnen wij ook voor u verzorgen.
In overleg met u zorgen wij voor een bijzonder en creatief programma. Wilt u iets Speciaals voor twee? Dat kan ook. Zie bij Arrangementen.

romeinsekoppot

NIEUW: Romeinse gezichtspot

In het leven van de Romeinen speelden bijgeloof en magie een belangrijke rol. Men geloofde dat, wanneer potten voorzien waren van zo'n bijzonder gezicht ( uitpuilende ogen, scheve neus, uitstekende tong), de kwade geesten dan niet in die pot durfden te komen om het eten te bederven.
Zo'n gezicht heeft dus een kwaadafwerende functie.
Dergelijke potten zijn gevonden en opgegraven in de buurt van Romeinse keukens. Tijdens deze workshop gaat u na een korte demonstratie op de pottenbakkersdraaischijf - waarbij uitleg wordt gegeven over vorm en functie van Romeins aardewerk - zelf aan de slag.
Van tevoren gedraaide potten in typisch Romeinse vormen gaat u decoreren met een gezicht naar eigen ontwerp, waarna u ten slotte met kleur naar een eigentijds resultaat toe werkt.

totempaal

NIEUW: Workshop Totempaal

Oorspronkelijk worden totempalen opgericht als representatie van de familieclan, hun systeem van verwantschappen; het zijn expressies van hun prestaties, hun avonturen, hun geschiedenis. In deze workshop wordt er door de groep samen een totempaal gemaakt; iedere deelnemer maakt een onderdeel van het beeld. Na een korte uitleg over het gebruik van een ontwerpschets en de techniek van het boetseren gaat men aan de slag. Tot slot volgt een toepassing van kleuren, met als resultaat een prachtig expressief geheel.

Pottenbakken

Altijd al eens met uw handen in de pottenbakkersklei willen zitten? Na een korte demonstratie op de draaischijf krijgt u de kans! Tijdens deze workshop komen zowel het draaien op de draaischijf als diverse andere basistechnieken aan bod. De werkstukken worden tenslotte voorzien van decoratie en kleur, hetgeen meestal een verrassend eindresultaat oplevert.

Groepsportret

Het model dat bent u! Kop en lijf van vriend(in) of collega in klei vormgegeven; als groep opgesteld vormt het geheel een verrassend "kunstig" schouwspel.

Servies beschilderen

Een servies voor speciale gelegenheden of een eigen personeelsservies beschilderen met familie, vrienden of collega's. Een bepaalde kleurkeuze, het kiezen van een thema maken er een uitdagende groepsactiviteit van.

Tegeltableau

Van plakken klei vormt u tegels; u versiert de nog natte klei met ornamenten, diverse druktechnieken en kleur tot een mooi geheel. U kunt ook gebruik maken van bestaande tegels; gezamenlijk of individueel gaat u aan de slag voor het ontwerp. Als een soort puzzel wordt het geheel tot een kleurrijke eenheid gecomponeerd.

Extra kosten : 115 euro montagekosten


Spiegel met tegelrand

Eigentijds dessin verwerkt op een rand van tegels geeft aan een gewone spiegel iets bijzonders. Een andere kijk, een nieuw gezicht!

(naar boven)